Living: Katoenmetaalband lampen

De herfst is bijna op zijn einde, en dat kun je merken. De dagen worden kouder en steeds een beetje korter. Sinterklaas is terug naar Spanje en Kerst staat alweer voor de deur. Tijdens deze donkere dagen is er niets fijner dan een beetje gezelligheid en warmte in huis, toch? Licht draagt hier een belangrijk steentje aan bij. Iedereen heeft wel licht in huis, maar zorgt dit licht ook voor de juiste sfeer?

Ons oude huis, waar na aankoop met weinig budget nog veel geklust moest worden, vroeg gewoon om veel creativiteit. Zo hebben wij onder andere van restmaterialen, uit kleine en grote verbouwingen, nieuwe producten gemaakt voor gebruik in het interieur. Zo ook onze handgemaakte katoenmetaalband lampen, die gemaakt zijn, en nog steeds worden gemaakt, van restanten montageband, oftewel metaalband. Het metaalband is onder andere gebruikt om de leidingen onder de keukenvloer vast te zetten. Na wat geknutsel met de restanten ontstond de eerste lamp. Inmiddels hebben we een reeks uiteenlopende uitvoeringen ontworpen en bekleed met diverse soorten gerecycled katoen.


Katoenmetaalband lamp Kapje Blauw, Hanglamp Wit, Mini en Kegel Lichtroze

De katoenmetaalband lampen worden helemaal door onszelf gemaakt. Een framewerk, opgebouwd uit verschillende op maat geknipte stukken metaalband, vormt de basis van de lamp. Deze losse stukken metaalband worden gebogen tot de juiste vorm en vervolgens aan elkaar vastgezet met moertjes en boutjes. Als het framewerk klaar is, bekleden wij deze met gerecycled katoen. Dit bekleden passen wij op verschillende manieren toe, waarbij rijgen tot nu toe nog de meest voorkomende is.


Lamp Frame Blauw met omwikkeld katoen en Hanglamp Geel met geregen katoen

Naast dat de lampen uiteraard voor licht zorgen, geven ze vooral extra sfeer en gezelligheid in huis, op kantoor of bijvoorbeeld in de horeca. De manier van bekleden geeft de kap een open structuur, waardoor het licht gedeeltelijk wordt doorgelaten en hierdoor een sfeervol lichteffect geeft op muren en plafonds. Door de unieke uitstraling van de katoenmetaalband lamp kun je zowel overdag als tot in de late uurtjes genieten van dat beetje extra sfeer in je interieur.


Katoenmetaalband lamp Trechter Roze

De lampen zijn in diverse vormen, maten en kleuren verkrijgbaar in de shop. Door de vele mogelijkheden die het materiaal biedt, doen we ook graag aan maatwerk. Het werkt voor ons inspirerend om unieke producten te maken en iemand hier heel blij mee te maken. Zo geven we anderen de kans iets moois en unieks te bezitten en geeft het ons weer nieuwe invalshoeken voor het creëren van nieuwe producten!

Naast hanglampen zijn we ook bezig met de ontwikkeling van diverse soorten tafel- en vloerlampen. Een enkele tafellamp is reeds verkrijgbaar in onze shop. En vind je het ontwerp leuk maar de kleur niet, stuur ons een berichtje en we gaan voor je aan de slag!


Katoenmetaalband Tafellamp Roze

Bedankt voor het lezen van ons blog!
Mocht dit blog je interesse gewekt hebben, en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden wat betreft ons werk? Of misschien ben je geïnteresseerd in een leuke samenwerking? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje via info@itsallround.nl.

Tot het volgende blog!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Back
to top